пʼятниця, 25 січня 2008 17:02

Шукають спонсорів для гуртожитку пенсіонерів

Навесні в селі Зозів Липовецького району Вінниччини відкриють гуртожиток для самотніх пенсіонерів. Ідея належить сільському голові 55-річному Григорієві Калінчуку.

— Наше село поряд із селом Олександрівка, де живе лише 11 осіб. Наймолодшому чоловіку там 65 років, — каже Калінчук. — А в нашій громаді з 1736 осіб самотніх пенсіонерів — 38.

Робитимуть гуртожиток на базі закритої дільничної лікарні.

— Будівля в доброму стані. Навіть не потрібно знімати підлогу. Вікна не розбиті, — веде далі голова. — Хочемо туди провести опалення, воду та каналізацію. Приміщення розташоване в центрі села, за десять метрів від медпункту.

Навесні жителі Зозова планують організувати толоку для ремонту двох кімнат колишньої лікарні. Оселять четверо перших мешканців.

— Торік наш проект "Гуртожиток для самотньої старості" увійшов у 87 кращих по Україні на всеукраїнських муніципальних слуханнях, — додає Калінчук. — Із держбюджету на його реалізацію виділять 78 тисяч гривень. Із районного додадуть ще 15.

Зозівчани шукають спонсорів, аби облаштувати більше кімнат.

— Пустує вісім палат. Можна облаштувати денний стаціонар, фізкабінет, стоматологію та аптеку, — говорить Калінчук. — Хотіли, щоб наш гуртожиток став міжрайонним.

Зараз ви читаєте новину «Шукають спонсорів для гуртожитку пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі