четвер, 15 січня 2009 18:42

Суд скасував антиалкогольну кампанію Вінницької облради

Вінницький окружний адміністративний суд заборонив проведення антиалкогольної кампанії, яку дозволила Вінницька обласна рада 18 вересня минулого року. Передбачали, що магазини не продаватимуть алкоголь з 21.00 до до 11.00. Підприємці сплачуватимуть 4% від виручки із продажу спиртного у фонд підтримки антиалкогольних заходів.

Проти обмеження продажу спиртного виступили власники невеликих магазинів, яким алкоголь дає значну частину прибутків. Їх підтримали всеукраїнські торговельні мережі. Неправомірність рішення місцевої влади оскаржила в суді прокуратура області.

— Позов обласної прокуратури не визнаємо та заперечуємо, — заявив на суді представник Вінницької облради Іван Жейда. — Обґрунтування формальне. Проте визнаємо, що прийняті облрадою певні пункти цього рішення не вписуються в законодавчі норми. Шукатимемо компроміс.

— Проблеми з алкоголізмом є іноді і в 9-річних дітей, — каже голова облради Григорій Заболотний, 56 років. — Страшно стає за майбутні покоління. Ми підготували пакет звернень до профільних комітетів Верховної Ради. Хочемо, щоб вони все ж підтримали антиалкогольну кампанію.

В області понад 4 тис. підприємців, які мають право на продаж алкоголю. У регіоні зареєстровано 23 тис. хронічних алкоголіків.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував антиалкогольну кампанію Вінницької облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі