пʼятниця, 11 липня 2008 18:52

Стрижавські воїни-актори перемогли в Севастополі

Автор: фото надане театром-студією ”У-вей”
  Актори театру-студії  Микола Островський, Вадим Гусак та Сергій Мирончак у номері ”Дзеркало”. Ці фотографії керівник Руслан Нагорнюк показує на презентаціях щодо проведення шоу-програм у ресторанах та нічних клубах
Актори театру-студії Микола Островський, Вадим Гусак та Сергій Мирончак у номері ”Дзеркало”. Ці фотографії керівник Руслан Нагорнюк показує на презентаціях щодо проведення шоу-програм у ресторанах та нічних клубах

Із 28 червня по 7 липня в Севастополі проходив 10-й міжнародний фестиваль-конкурс естрадно-циркових дитячих і молодіжних колективів "Понтійська арена".

Театр-студія сценічного бою та трюкової пластики "У-вей" із селища Стрижавка Вінницької області в номінації "авторська програма" завоював перше місце. Актори виступали півгодини з програмою "Гармонія протилежностей". Поєднували театралізоване дійство з бойовим мистецтвом.

— У кожному номері є ідея й сюжет, а не просто набір трюків і музики, — розповідає 28-річний Руслан Нагорнюк, керівник театру-студії. — Подібного синтезу мистецтва та спорту не бачив ніде, окрім Китаю.

Переможцям вручили кубок, медаль та грамоти, а Русланові Нагорнюку — свідоцтво державного зразка про підвищення кваліфікації.

— Тепер можу викладати в освітніх закладах, будинках творчості, — каже Руслан.

У фестивалі брали участь 7000 акторів з України, Росії, Білорусі, Молдови, Швеції, Казахстану, Азербайджану. Оцінювало учасників міжнародне журі — актори й режисери цирку та театру, диригенти, композитори.

Вік акторів "У-вей" — 14–23 роки. За словами керівника, звістку про перемогу вони сприйняли спокійно.

— Вони цього очікували, бо бачили інші колективи та знали свої можливості, — говорить Руслан.

Учасники Стрижавського театру-студії у Криму стали єдиними представниками від Вінниччини.

— Сподобалася атмосфера фестивалю — добра, тепла, дружня, — веде далі. — Рівень підготовки колективів був різним — високим і не дуже. Але не сподобалася організація, бо не завжди було зрозуміло, коли виступаємо і де.

Руслан Нагорнюк є п"ятиразовим чемпіоном України з універсального бою. 2006-го він створив на базі школи ушу у Стрижавській дитячо-юнацькій спортивній школі театр-студію "У-вей". Назва означає "шлях самопізнання, саморозвитку.

Зараз ви читаєте новину «Стрижавські воїни-актори перемогли в Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі