понеділок, 20 жовтня 2008 16:40

Стріляли в голову Тульчинського райсуду

34-річний Володимир Люлько, голова суду Тульчинського району на Вінниччині, увечері 16 жовтня повертався з роботи на власному "опелі" в сусіднє місто Немирів, де живе. Дорогою його наздогнали "жигулі". Відкривши вікно, невідомий вистрелив із пістолета ТТ кілька разів.

Люлькові цілилися в обличчя. Жоден із пострілів чоловіка не зачепив. Суддя звернув із дороги, звалився в кювет. Звідти його доправили в лікарню.

За годину після цього в приміщення Тульчинського суду кинули підпалену суміш солярки та бензину. Вигоріли канцелярія та частково кабінет Люлька.

— У суді як у суді, там розглядається багато справ, — каже голова райадміністрації Тульчинського району Олег Новіцький, 43 роки. — Хтось може бути задоволений рішенням, хтось — ні.

Ранком наступного після замаху дня Володимир Люлько вийшов на роботу. Лікарі відпустили його, бо серйозних поранень не мав.

Найгучніша справа, яку розглядав Тульчинський райсуд весною 2007 року, стосувалася продажу заводу N45 у Вінниці. Міська влада визнала продаж незаконним. Вважає, що територія та приміщення належать місту.

— Чому саме Тульчинський суд розглядає цю справу, і сам не знаю, — каже заступник мера Вінниці Володимир Слішинський. — Із купівлею 45-го заводу пов"язана фірма "Дежаню-Плаза". Зимою 2007 року вони захопили приміщення Будинку побуту в Вінниці, бо також вважали його своїм. Ми й досі судимося за нього.

Володимира Люлька головою суду Тульчинського району призначили в січні 2008-го. До цього він був заступником. Починав працювати в прокуратурі. Дружина Ліана — приватний нотаріус у Немирові.

Зараз ви читаєте новину «Стріляли в голову Тульчинського райсуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі