вівторок, 09 вересня 2008 18:20

Старшокласники пишуть конкурсний твір про Мазепу

Проведення конкурсу учнівських творів на тему "Хто для мене Іван Мазепа?" ініціював Всеукраїнський громадський рух "Не будь байдужим!" Підтримало захід Міністерство освіти й науки. Організатори хочуть привернути увагу школярів до історії та навчити дітей самостійно аналізувати отримані знання. Акцію влаштують у 41 місті. На Вінниччині — у Гайсині та Вінниці.

До конкурсу запрошують учнів 8–11 класів. До 15 вересня треба заповнити анкету на сайті www.nbb.com.ua, а до 31 жовтня — надіслати роботу.

— Ми розповсюджуємо анкети серед старшокласників. Зібрали вже більше двох тисяч анкет, — зазначає координатор проекту в місті Тетяна Каменщук, 25 років.

У Гайсині бажання взяти участь у конкурсі виявили 500 учнів. Серед місцевих школярів 3 тис. потенційних учасників.

Переможців визначатиме комісія у складі історика Ольги Ковалевської, редактора молодіжного журналу "Однокласник" Сергія Іванюка та лідера гурту "ВВ" Олега Скрипки.

Допомогою дітям стане книга Ольги Ковалевської "Іван Мазепа у запитаннях і відповідях". Її до шкіл Гайсина та Вінниці привезуть волонтери.

Кращих авторів нагородять футболками з фото Мазепи, дисками, книжками і грошовими преміями.

— По Україні відберемо тисячу творів-фіналістів, — продовжує Тетяна Каменщук. — Авторів ста творів-призерів нагородять аудіолітературним набором із трьох книг та двох дисків. І авторів 10 творів-суперпризерів відзначать купоном на тисячу гривень для купівлі книжок у мережі книгарень "Є".

Твори переможців опублікують у журналах "Однокласник" і "Український тиждень".

Зараз ви читаєте новину «Старшокласники пишуть конкурсний твір про Мазепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі