понеділок, 12 травня 2008 18:52

Спортсменам і тренерам підвищили стипендії

Із квітня по 700 грн отримуватимуть кращі дорослі спортсмени міста Ладижин Вінницької області, школярі — 525. Їх тренери матимуть половину від стипендії вихованця.

— За ініціативи мера міста Валерія Коломєйцева стипендії зросли більш як вдвічі, — каже завідувач спортвідділу Ладижинської міськради Сергій Стоян. – Призначаються вони на рік за результатами попереднього року. Сьогодні Ладижин має шість степендіатів-спортсменів і п"ять стипендіатів-тренерів.

Місто має єдину в області школу академічного веслування, сильну школу самбо, карате, футболу, настільного тенісу.

— Дітей можна навчити користуватися презервативами, щоб не захворіли на СНІД, можна вибити з рук шприц із наркотиком, але нормального виховання на вулиці вони не знайдуть, — говорить тренер веслувальників Наталя Топалова, 41 рік. — Спортивні секції можуть дати їм це.

2 травня 10-класник із Ладижина Сергій Гуменний виграв обласні змагання з академічного веслування.  Готується до чемпіонату Європи у Болгарії каратистка 19-річна Іра Гончарук. Також стипендії отримують чемпіони України із самбо Аня Василенко та Ігор Ягич, каратистка Леся Кацай і футболіст Михайло Шестаков.

Зараз ви читаєте новину «Спортсменам і тренерам підвищили стипендії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі