четвер, 14 лютого 2008 19:10

Шпиталізували 18 дітей через отруєння невідомою речовиною

Тиждень тому о 13.30 до Полонської райлікарні Хмельницької області привезли 14 дітей із селища Понінка, що за 10 км від райцентру. Згодом доправили ще чотирьох.

— У дітей було гостре інгаляційне отруєння невідомою речовиною, — розповідає лікар-ординатор дитячого відділення Оксана Савицька. — Найменшій дівчинці 12 років, найстаршій — 16.

Інцидент стався наприкінці третього уроку в Понінківській гімназії. Учителька проводила урок у восьмому класі і поскаржилася дітям, що в неї запекло в горлі.

— Коли почався наступний урок алгебри, то майже в усіх дітей почало дерти в горлі, — розповідає учениця 8-а класу Марина Цьомик. — Ми сказали  про це вчительці, нас вивели на вулицю. У дівчат крутилася голова, боліло в горлі, нудило.

Приїхала польова хімічно-радіологічна лабораторія із Хмельницького. Зробили забір повітря для аналізів на ртуть та інші речовини. Показники були негативними.

— Учителі провітрили приміщення, — каже працівник обласного МНС Адрій Козак. — Може, тому забори показали такий результат.

— У класі було 23 дитини, — говорить директор гімназії Надія Гончаренко. — Можливо, хтось чимось бризнув. Учні не зізнаються. Я вважаю, що сталася паніка.

Наступного дня дітей виписали з лікарні. Вони перебувають під наглядом дільничних лікарів.

— Зараз трохи болить голова і в горлі дере, — каже Марина Цьомик. — А Олені Янчук тоді стало так погано, що вона знепритомніла. Майже всі, кого доставили до лікарні, не ходять до школи.

Зараз ви читаєте новину «Шпиталізували 18 дітей через отруєння невідомою речовиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі