четвер, 30 вересня 2010 16:52

Сміття зносять до яру вночі

— Шо в кого здохло, то все сюда несуть — і котів, і поросят, і домашню птицю, — говорить Ганна Грабосинська, 70 років.

Вона живе на вул. Карла Маркса в центрі Гайсина. Біля будинку — яр. Там утворилося стихійне сміттєзвалище, тому нестерпний сморід.

— Викидають памперси, пластикові пляшки, коробки. Тако йде з пакєтом і раз — нєзамєтно кинув його в яр. Але саме більше викидають вночі, шоб ми не бачили. Та це роблять не свої, а чужі — із сусідніх вулиць. Ми ж заключили договори з комунгоспом про вивезення сміття.

2007-го до міської ради звертався підприємець Микола Іванов з пропозицією за власний кошт обгородити яр азбестовими трубами і засипати сміття землею.

— Але мого листа відхилили, посилаючись на скарги людей, — каже 54-річний Микола Петрович. — Ті вимагали, щоб прохід біля яру залишили відкритим, бо незручно діставатися до вулиць Кримської і Червоноармійської. Але ж хіба я хотів закривати прохід? Я навпаки доріжку неподалік забетонував.

— Місцеві самі закидали яр сміттям, — розповідає 45-річний Андрій Філімонов, начальник організаційного відділу Гайсинської міськради. — Ще два-три роки тому там не було ніякого сміття. Перед тим, як почати щось робити, треба вирізати дерева. А це тисячі гривень. Таких грошей у бюджеті нема. Плануємо закласти кошти на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Сміття зносять до яру вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі