понеділок, 22 вересня 2008 18:55

Службу в армії збільшать до 18 місяців

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  Вінницький обласний комісар Михайло Дзигаленко: ”100 гривень 80 копійок витрачає держава на одного призовника”
Вінницький обласний комісар Михайло Дзигаленко: ”100 гривень 80 копійок витрачає держава на одного призовника”

Заступник Вінницького обласного комісара підполковник 48-річний Михайло Дзигаленко розповідає про призов до армії, який триватиме з 1 жовтня до 28 листопада.

Чому армія не стала контрактною. Призови розплановані до 2011-го, оскільки держава доки не спроможна втримувати контрактну армію. Цього року із 13 тисяч громадян призовного віку 285 запропонуємо контрактну службу. Не вистачає контрактників для прикордонних військ. Можливо, із нового року доведеться їх комплектувати військовослужбовцями строкової служби.

Про зміни умов служби. Термін служби планується подовжити з 12 до 18 місяців. Із повною та середньою освітою служитимуть 12 місяців, із вищою — 9. Плавсклад військово-морських сил — 15 місяців.

Кого не братимуть до армії. Зарахованих до резерву за станом здоров"я буде як ніколи багато. Продовжують прогресувати виразкова хвороба шлунка й остеохондрози. Із дев"ятьма класами нікого, окрім водіїв, не призиватимемо.

Куди направлятимуть призовників. Із Вінниччини до війська підуть 1065 юнаків. Із них 755 — до Збройних сил, 277 — до внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, решта — до інших формувань.

Як каратимуть тих, хто ухиляється від служби. Явка призовників — 80 відсотків. Максимальний розмір штрафу для тих, хто переховується, — 51 гривня. Кримінальна відповідальність передбачена для тих, хто пройшов призовну комісію, отримав повістку й не прибув на відправку.

Зараз ви читаєте новину «Службу в армії збільшать до 18 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі