четвер, 02 грудня 2010 19:24

Школярки грабували односельчан

Троє дівчат із села Голубече Крижопільського району вкрали 10,5 тис. грн у чотирьох літніх односельчанок.

— Дівчата забирали гроші у знайомих, — розповідає Оксана Франко із Крижопільського райвідділу міліції. — Брали ключі, коли жінок не було вдома, відкривали хату та забирали гроші.

Двом дівчатам по 14 років. Ходять у паралельні класи. Третій — 17 років. Вона навчалася в одному з одеських технікумів. Тепер ніде не працює і не вчиться. Живе з матір'ю.

— Дівчата з неповних сімей, — розповідає 43-річна Валентина Чабанюк, директор школи. — Матір однієї була на заробітках у Києві, і дитина жила з бабусею. Мама другої зараз відходить після важкої операції, яку перенесла влітку. Нічого поганого про них сказати не можу.

На вкрадене придбали собі мобільні телефони та фотоапарати.

— Підозра виникла, коли учні та вчителі помітили, що у дівчаток з'явилися гроші та мобільні, яких раніше не було, — продовжує директор. — Чому вони це зробили, пояснити не могли. У школі дівчат через цей випадок ніхто не ображав, ми провели бесіду, все пояснили. Але самі вони замкнулися. Шість днів ні з ким не розмовляли. Довелося викликати психолога. Колись на операцію матері однієї з дівчат гроші збирало усе село. І коли тепер дізналися про крадіжку, знову зібрали, щоб жінка змогла віддати сусідці, у якої донька вкрала.

Зараз ви читаєте новину «Школярки грабували односельчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі