пʼятниця, 21 березня 2008 18:14

Школярка отримала тисячу гривень премії

14-річна Настя Коломієць із села Лука-Мелешківська на Вінниччині стала наймолодшим лауреатом обласного літературного конкурсу ім. Михайла Стельмаха. Вона видала збірку віршів "Душа метелика". Премія вручається раз на два роки. Цього разу її отримали шість авторів.

— До збірки увійшло тільки 56 віршів, більше не помістилося, — Настя дивиться на подарований губернатором Вінницької області Олександром Домбровським букет орхідей. — Почала писати ще з першого класу.

Дівчина дає потримати подарованого іграшкового дельфіна ще одному лауреату конкурсу 20-річному Дмитрові Штофелю. Він одержав премію за випущену 2006-го збірку "Штормове попередження".

Настя дістає із конверта дві 500-гривневі купюри.

— Нічого собі, яка премія! — радіє вона й ховає гроші назад. — Я не думала, що стільки дадуть.

Місцева поетеса Тетяна Ярущак запрошує трьох киян-поетів, які також отримали премію за участь у конкурсі, сфотографуватися. Олег Чорногуз, Роман Коваль та Василь Гарвасюк колись жили на Вінниччині, нині переїхали до столиці.

Зараз ви читаєте новину «Школярка отримала тисячу гривень премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі