четвер, 30 жовтня 2008 16:52

Школярів годують обідами ціною дві гривні

Школярів годують обідами ціною дві гривні

Пів на другу дня в вінницькій школі N32 перерва. Учні 4-А класу, які вчаться у другу зміну, мають поїсти. На обід — пшенична каша, варена ковбаса, салат із буряка, хліб, чай. Таке меню молодші школярі мають раз чи два на тиждень. У решту днів дають лише бутерброди з чаєм. Харчування фінансує міський бюджет.

— Торік на харчування одного молодшокласника передбачалася 1 гривня. Ми ж підрахували, що треба хоча б 3 гривні, — каже 34-річна Алла Михайлова, директор комунального підприємства з харчування школярів "Мерідіан". — Сьогодні виділяють лише 2 гривні.

У відділі охорони життя дітей міського управління освіти вважають, що обід за 2 грн не може бути приготовлений із дотриманням норм харчування дитини. Потрібні обіди мінімум за 4 грн. В інших містах України норма харчування становить 4,5–5 грн на дитину.

— Ми працюємо за супернизькими цінами, — коментує 40-річний Сергій Олексюк, директор підприємства з харчування дітей "Школяр". — Де ви сьогодні купите чай за 15 копійок? Намагаємося ще й овочі давати. То салат із буряка, то помідорку, то тушену капусту даємо. Раз на тиждень діти їдять молочну кашу. 20 грамів ковбаси, 100 грамів каші, 40 грамів батона, стакан чаю — ось денне меню молодшокласника.

За кошти місцевого бюджету в Вінниці харчують лише учнів 1–4 класів. Для решти дітей у шкільних їдальнях працюють платні буфети. За 1 грн тут можна купити пиріжок і чай, за 2 грн — гарнір або суп.

Зараз ви читаєте новину «Школярів годують обідами ціною дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі