пʼятниця, 14 вересня 2007 07:09

Школі Шаргорода виповнилося 100 років

На святкування 100-річчя школи в Шаргороді 8 вересня приїхав її колишній учень замміністра економіки Валерій Мунтіян. Привіз подарунок — 15 парт для першокласників.

— Валерій жив у центрі міста, вчився у нашій школі, — розповідає директор школи 46-річна Зінаїда Дубчак. — Непогані мав оцінки, але відмінником не був. Його мама в нас досі працює вчителем математики.

Школа одноповерхова. Торік зробили капремонт фасаду будівлі — накидали шубу та встановили пластикові вікна. Нині в ній 514 учнів. Більшість із Шаргорода. Десь зо 20 дітей їздять із села Носиківка, 15 — із села Дерев"янки.

100 років тому школу звели на кошти пані Агнеси Броніцької. Вона побудувала в Шаргороді цукровий завод, лазню та аптеку. До школи ходили тільки діти працівників заводу. Із тогочасної обстановки нічого не збереглося. Залишилися лише класні журнали, починаючи від 1907 року. Вони зберігаються у міському архіві.

Із наступного року на базі школи зроблять гуманітарний ліцей для обдарованих дітей із села.

Зараз ви читаєте новину «Школі Шаргорода виповнилося 100 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі