четвер, 17 вересня 2009 16:58

Школи будуть опалювати з листопада до березня

— Чула, що в школах топитимуть тільки п"ять місяців, — занепокоєна вінничанка 29-річна Олена Бондар. — Початкові класи можна буде закривати, бо всі діти хворітимуть. Моя дочка-другокласниця у першому класі кілька раз хворіла, поки звикала до нового колективу.

Начальник обласного житлово-комунального господарства Роман Аксельрод зауважує, що в разі своєчасної проплати із бюджету всі навчальні заклади будуть отримувати тепло в строк і без затримки. У директорів шкіл завдання — перевірити опалювальні пристрої, труби, радіатори.

— Чутки абсолютно безпідставні, — запевняє заступник Вінницького міського голови Іван Михайлюк, 62 роки. — Тепло в школи подадуть, як завжди, 15 жовтня, а виключать 15 квітня. Навіть мови не може бути, що діти будуть мерзнути.

На початку вересня Кабмін видав постанову скоротити витрату енергоносіїв на 10%. Тому студентам пропонували навчатися по суботах, щоб здати сесію до кінця грудня і мати місяць канікул у січні.

— Ця постанова виноситься на розгляд кожного вузу окремо, але в нашому таку ідею не підтримали, — говорить Віталій Гандзюк, референт ректора Вінницького педуніверситету. — Більшість студентів їздять на вихідні додому, тому забирати в них усі вихідні заради місяця канікул нелогічно.

Зараз ви читаєте новину «Школи будуть опалювати з листопада до березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі