четвер, 16 грудня 2010 17:47

"Сказали, що ми перебиваємо хліб їхнім учителям"

Багатодітна мати з Вінниці 41-річна Тетяна Мусібітелко водить дітей на безкоштовні заняття з англійської мови та математики. Їх проводять учителі-пенсіонери.

Заняття організував вінницький обласний благодійний фонд "Бригантина". Проводять їх у читальних залах бібліотек міста. На безкоштовні уроки ходять 40 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей.

— За даними пенсійного фонду, у Вінниці живуть 100 тисяч пенсіонерів. Ми сподіваємося, що принаймні 1 відсоток із них захоче присвятити 1–2 години в тиждень дітям. Також запрошуємо студентів. Особливо це стосується тих, хто з педагогічного університету, — каже директор фонду "Бригантина" Дмитро Дідик, 24 роки.

Тепер шукають людей, що володіють шкільними програмами з англійської, німецької, української мов, математики, біології, географії, малювання, музики, хімії та історії.

— Плануємо зайнятися ще підготовкою дошкільнят, допомогою у вивченні уроків. Надавати послугу "бабуся чи дідусь на годину", — доповнює координатор проекту, Людмила Горбаренко, 59 років. — Батькам, що потребують такої допомоги, треба звернутися в найближчу бібліотеку та записатися на заняття. Також інформація є на сайті brugantuna.org.ua, телефон (0432) 69 01 02. На жаль, школи відмовилися розповсюджувати серед батьків таку інформацію. Сказали, що ми перебиваємо хліб їхнім учителям. Але ж ми хочемо допомогти тим, хто не може собі дозволити оплачувати репетитора.

Фонд "Бригантина" 2006 року створили студенти Вінницького аграрного університету. По місту волонтери розмістили 46 скриньок для пожертв. За цей час зібрали понад 150 тис. грн. Допомогли 20 дитячим інтернатам.

Зараз ви читаєте новину «"Сказали, що ми перебиваємо хліб їхнім учителям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі