понеділок, 06 жовтня 2008 17:36

Син начальника ДАІ переміг на чемпіонаті з універсального бою

Син начальника Вінницької обласної Державтоінспекції 11-річний Віталій Сіманчук повернувся із чемпіонату Європи з універсального бою в російському місті Мединь Калузької області. На змагання з 10 країн світу приїхало більше 100 молодих спортсменів. Вінницю представляло 10. Віталій у ваговій категорії 40 кг виборов "золото".

— Така висока перемога перша в житті, — усміхається, тримаючи кубок Віталій. — Збираюся стати чемпіоном світу. Змагання будуть у грудні.

Переміг Віталій напередодні свого дня народження 30 вересня.

— Батьки подарували велосипед, — радіє. — Папа — кандидат у майстри спорту з дзюдо. Це він мене привів у секцію. Ми з ним вдома частенько боремося.

Окрім Віталія, в родині Сіманчуків є дві доньки. 17-річна Наталія навчається у Великій Британії. Настя на 15 хвилин молодша за Віталія.

Україну на чемпіонаті Європи представляли 16 спортсменів.

— Із 2000 року спільно з керівництвом обласної Державтоінспекції відродили цей вид спорту на Вінниччині, — розповідає головний тренер України з універсального бою Михайло Бєлєнький, 60 років. — Нам виділили зал. Вінницька школа зараз одна з найкращих у країні.

Друге місце в Медині виборов 11-річний Олександр, син тренера вінницької секції Олександра Горошева. Ярослав, син вінницького підприємця Василя Откидача, привіз срібну медаль.

Тренування в секції безплатні.

Зараз ви читаєте новину «Син начальника ДАІ переміг на чемпіонаті з універсального бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі