четвер, 20 листопада 2008 18:56

Сім"я велетнів має рідкісну групу крові

Сім"я велетнів має рідкісну групу крові

Сім"ю Красняків із Немирова називають родиною велетнів. Глава сімейства 60-річний Василь Федорович має 1,88 м зросту. Дружина, 54-річна Тетяна Євгенівна — 1,80. Обоє 1976 року закінчили Уманський сільгоспінститут і грали у волейбольній команді. Він був комсоргом, а вона — старостою.

— Наші діти нас переросли, — сміється Тетяна й підіймає погляд на сина. — Наш 29-річний Ваня найменший у сім"ї, але в нього два метри чотири сантиметри зросту. А Оленка на рік старша, так вона метр дев"яносто. А коли одягне каблуки, то така ж висока.

Тетяна Євгенівна каже, що діти із приводу високого зросту не комплексують. У сім"ї не лише гулліверівські розміри, а й рідкісні групи крові. У Тетяни та доньки Олени — третя із негативним резусом, у сина Івана — четверта "мінус", у Василя Федоровича — друга "мінус".

Коли Тетяна народжувала сина, знала, що належить до групи ризику.

— Ми із чоловіком викладали на Львівщині у Вишнянському радгоспі-технікумі. Мені було 25 років, коли була вагітна сином. Народжувала в Самборі 1 листопада 1979 року. Акушерку звали Марією. Усе було добре, а коли помінялася зміна, у мене почалася кровотеча. Я вже була на тому світі, у стані клінічної смерті.

Жінці двічі робили пряме переливання, але донорська кров не підходила.

— Кров збирали в металеву миску. Сказали, що я втратила шість літрів. Донорів із такою рідкісною групою крові не було. І тоді хтось із працівників відділення пригадав, що три місяці тому тут рятували дружину офіцера місцевої військової частини. У неї теж була третя група із негативним резусом.

Донором став солдат Сергій Артеменко із Полтавської області. Негайно розшукали його. Кров підійшла Тетяні Красняк, і вона вижила.

Через Пошукову службу "ГПУ" Тетяна знайшла на Полтавщині сім"ю Артеменків. З"ясувалося, Сергій помер шість років тому. Красняки хочуть зустрітися з Артеменками, щоб віддячити за врятоване Тетяні життя. Продовження цієї історії читайте в наступних номерах "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Сім"я велетнів має рідкісну групу крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі