понеділок, 21 липня 2008 18:43

Селяни виступили проти реорганізації школи

Минулого тижня в Мишарівці Теплицького району Вінниччини пройшов схід села за участю голови райради та голови райдержадміністрації. Громада вирішувала питання реорганізації 9-річної школи в 4-річну. Селом поповзли чутки, що навчальний заклад хочуть закрити взагалі.

У Мишарівці живуть 386 осіб. Серед них дітей до 16 років — 68. Школу відвідують 30 учнів.

— Школу не закривають, а реорганізовують, — пояснила селянам виконувачка обов"язків начальника відділу освіти Теплицького району Валентина Воловодівська. — У Мишарівці всього 32 учні й 9 учителів. У класах навчається по кілька учнів. Найбільше, п"ятеро, у восьмому класі. Ми виграли тендер на закупівлю двох автобусів, які возили б школярів у Маломочульську школу. Там повноцінні класи по 20 дітей.

Місцеві не дали згоди на реорганізацію школи. Валентина Воловодівська каже, що з наступного року вирішуватиметься питання про перетворення школи на навчально-виховний комплекс школа-сад.

У Козятинському районі райрада вирішила ліквідувати Куманівську середню школу. Торік через відсутність учнів вона припинила своє існування як навчальний заклад. Приміщення школи та газову котельню передали в оренду фермерському господарству "Світанок".

Зараз ви читаєте новину «Селяни виступили проти реорганізації школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі