четвер, 14 лютого 2008 19:11

Селяни проти закриття автостанці в селищі Гриців

Збиткову автостанцію в центрі селища Гриців на Хмельниччині підприємство "Хмельницьктранс" має намір закрити 24 березня. Село розташоване на трасі Тернопіль—Київ, на межі трьох районів — Шепетівського, Полонського та Старокостянтинівського.

— Щодня відправляємо шістнадцять рейсів на Хмельницький, Київ, у сусідні села, — розповідає касир Світлана Суховерша, 43 роки. — Люди біжать на зупинку до училища, щоб сісти в автобус, бо водій бере менше за проїзд. У касі квиток до Шепетівки коштує 6 гривень 40 копійок, а шофер довезе за 5. Пасажири економлять, а станція не виконує план.

Щодня касири автостанції продають по 40–50 квитків.

У селищі зеленим туризмом займаються 10 сімей. Вони створили організацію "Стара Волинь".

— Закрити станцію — найлегше. Потім приміщення розберуть, вікна та двері повибивають, — говорить президент "Старої Волині" Наталія Гнатюк. — Усе робимо, щоб зацікавити туристів їздити у Гриців на відпочинок, пропагуємо історію селища. Наше художнє училище розташоване в садибі пана Грохольського. Там вчать народних ремесел. Для селища не стане окрасою зруйнована станція.

До 1954 року Гриців був райцентром. Нині в селищі 4500 жителів та 500 учнів двох ПТУ.

Зараз ви читаєте новину «Селяни проти закриття автостанці в селищі Гриців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі