вівторок, 08 липня 2008 15:26

Село виграло 20 тисяч гривень на дитмайданчик

Сільрада Дружелюбівки Калинівського району Вінниччини виграла 20 тис. грн на обласному конкурсі проектів соціального розвитку. За ці кошти облаштувала дитячий майданчик.

— Гральний майданчик є, а дитсадка немає, — каже голова сільради Інга Притуляк, 33 роки.

Дитсадок у селі не працює 5 років. Перед закриттям заклад навіть не обігрівався. Його працівникам доводилося самим збирати дрова.

У серпні сільрада чекатиме на результати ще одного конкурсу проектів. Можливо, знову отримають гроші — 40 тис. грн. Їх пустять на дитсадок.

— Треба зробити капремонт, провести воду, газ, — ділиться планами Інга Притуляк. — Якщо виграємо конкурс, ще 8 тисяч виділять райадміністрація та сільрада.

На столі в сільського голови лежить 30 заяв на оформлення дітей до садка. Нині дехто з батьків лишають дітей у хатах самих. Інші — везуть за 10 км до садків у райцентрі.

— Донечка вже два з половиною роки сидить сама вдома, — скаржиться мама Анна Борисюк. — Дуже чекаємо на відкриття дитсадка. Діти мають виховуватися в колективі.

Зараз ви читаєте новину «Село виграло 20 тисяч гривень на дитмайданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі