четвер, 15 травня 2008 19:35

Шейх інвестує гроші в завод біоетанолу

На базі Бабинського цукрозаводу Іллінецького району Вінниччини зведуть завод із виробництва біоетанолу — спирту, який додають до пального. 100 млн євро в будівництво інвестують Об"єднані Арабські Емірати, Швейцарський фінансовий фонд та компанія "Бестінвест".

— Шейх Арабських Еміратів зацікавлений у будівництві Бабинського комплексу, — розповідає фінансовий директор "Бестінвест" Іван Немировський. — У місті Дубай будують найбільший у світі нафтопереробний завод "Шел". Із  його запуском Арабські Емірати почнуть продавати готову солярку та бензин. Найбільш прогнозований ринок для них — європейський. Стандарти Євросоюзу вимагають, щоб у бензині було не менш як 10 процентів біоетанолу.

Його добуватимуть із зерна кукурудзи. Із залишкової маси вироблятимуть суху гранульовану барду з високим вмістом білка та протеїнів. Нею годують худобу.

Завод вироблятиме 320 тис. л біоетанолу на добу. Для цього потрібно 70 тис. га посівів кукурудзи.

Для організації виробництва інвестори планують відкрити залізничну станцію Дашівська. На заводі створять 200 робочих місць.

Зараз ви читаєте новину «Шейх інвестує гроші в завод біоетанолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі