понеділок, 06 жовтня 2008 17:36

Садиби Нечипоруків та Подолянів визнали найкращими

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Садиба родини Подолянів у мікрорайоні Старе місто у Вінниці. Анатолій та Тетяна виховують шестеро дітей. На фото вони катаються на великій гойдалці за будинком. Її спеціально замовили широкою, щоб помістилася вся родина. Поряд із гойдалкою — альтанка, дек
Садиба родини Подолянів у мікрорайоні Старе місто у Вінниці. Анатолій та Тетяна виховують шестеро дітей. На фото вони катаються на великій гойдалці за будинком. Її спеціально замовили широкою, щоб помістилася вся родина. Поряд із гойдалкою — альтанка, дек

2 жовтня мерія міста нагороджувала переможців міського конкурсу "Зразкова садиба-2008".

— Давайте покажу моїх Панаса, який теля пасе, та Явдоху, що по воду йде, — каже 49-річна Тетяна Нечипорук, яка живе на вул. Добролюбова, 26 у Вінниці.

Тетяна Данилівна підводить до дерев"яної альтанки. Під нею ляльки зроблені з гарбузів, одягнені у вишиванки:

— Все робила своїми руками. Ніяких дизайнерів не кликала.

Господиня проводить мера Вінниці Володимира Гройсмана, 30 років, усередину альтанки. Там вбудована піч, на пательні смажиться картопля із часником. Із двоповерхового будинку мати Нечипорук 80-річна Ганна Дем"янівна виносить тарілку з варениками. Вона одягнена в національний український костюм.

— Варенички з чорносливом та маком, — пригощає гостей жінка. — За старовинним українським рецептом.

Альтанка Нечипоруків прикрашена іконами, старими дзеркалами, горщиками та пляшками. У кутку стоїть прядка.

— Зібрала все це з горищ дідів та прадідів, — каже Тетяна Данилівна, розливаючи по чарках горілку з трилітрової пляшки. — Гордість наша — це 120-річний глечик. Я на своє 50-річчя думаю зліпити власний, великий.

— Хочу трохи пригубити, за те, що пам"ятаєте свою історію, — надпиває з чарки Гройсман. — І за конкурс — бо люди мають бути ближчими один до одного.

Нечипорук розповідає, що в альтанці родина влітку снідає, обідає та вечеряє. Часто до них приходять знайомі та друзі.

— Навіть взимку тут приємно сидіти, — зауважує господиня. Вона колишня вчителька. Шість років тому заснувала власний туристичний бізнес.

Мер дарує родині табличку з написом "Найкраща садиба-2008" та бензопилу.

— Ми другий рік проводимо такий конкурс, — говорить Гройсман. — Цього року подали заявки більше сотні дворів. Обирали садиби, де є дизайнерський підхід господарів до облаштування будинку та присадибної ділянки. Важливу роль відігравали екзотичні рослини, високоврожайні овочі. Ми визначили 30 найкращих, серед них дві садиби — абсолютні лідери. Переможців обирали мешканці міста.

Другим переможцем стала родина Подолянів, що живуть на вул. Аграрній, 5. 40-річний Анатолій та Тетяна, 37 років, виховують шістьох дітей. Живуть у двоповерховому будинку. Поряд — ставочок, турнік для дітей та широка гойдалка.

Анатолій керує фірмою, що реалізовує газові котли.

— Ми по черзі займаємося порядками, — запевняє 13-річний син Вадим. — Мамі ж треба допомагати.

Із наступного року мерія планує провести у Вінниці конкурс із облаштування багатоповерхівок та під"їздів.

Зараз ви читаєте новину «Садиби Нечипоруків та Подолянів визнали найкращими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі