середа, 21 листопада 2007 18:45

Розшукують матір підкинутої дівчинки

— 19 листопада ми поверталися з обходу хворих, коли побачили в ординаторській на столі згорток, — розповідає медсестра Вінницького міського дитбудинку 27-річна Ірина Фалатюк. — Дитина була чистенько вдягнена. Почали її розгортати й знайшли записку: "Світлана, вага 3700. Вибачте, але в мене не було іншого виходу."

Поряд із дитиною стояв кульок із памперсами, дитячим кремом та одягом.

Дівчинка здорова. Нині вона в обласному Центрі матері та дитини на вул Маяковського. Матір розшукують.

— Якщо мати не напише відмову від дитини, ми не зможемо її ні в дитбудинок віддати, ні на усиновлення, — розповідає лікар центру Тетяна Третяк. — Багато жінок бояться осуду і тому не оформляють документи на відмову.

Лікарі підозрюють, що жінка неодружена. Можливо, навчається в університеті.

— За даними лікарів, дитині близько двох тижнів, — розповідає помічник начальника Вінницького міськвідділу міліції Оксана Бахмат. — Якщо жінка народжувала у Вінниці, її знайдуть за кілька днів. Їй загрожує позбавлення батьківських прав.

Це перший випадок за два роки, коли підкидають новонароджену дитину. Два роки тому в дитячій лікарні Вінниці мати залишила 3-річного хлопчика. Ії одразу знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Розшукують матір підкинутої дівчинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі