пʼятниця, 22 лютого 2008 18:13

Рибу гарячого коптіння перев"язують мотузком

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Комерційний директор ”Бріз-Т” Світлана Топіліна: ”Ми з чоловіком поїхали на навчання у Мурманськ. Там коптили свіжу рибу на кораблях”
Комерційний директор ”Бріз-Т” Світлана Топіліна: ”Ми з чоловіком поїхали на навчання у Мурманськ. Там коптили свіжу рибу на кораблях”

Цього тижня переможцем регіонального конкурсу "Кращі торгові марки Поділля" стало вінницьке підприємство з виготовлення рибної продукції "Бріз-Т". Перед винесенням рішення експертна комісія вивчала попит на продукцію в магазинах, запитувала думку покупців.

— У нас і раніше були нагороди, та незначні, — говорить комерційний директор "Бріз-Т" 51-річна Світлана Топіліна. — А цей конкурс проводили серед кращих виробників — це вже про щось говорить. Ми заслужили цю нагороду.

Чому вирішили займатися цим бізнесом?

— Ми з чоловіком поїхали на навчання в Мурманськ. Там коптили свіжу рибу на кораблях. Нам це сподобалося, вирішили спробувати у Вінниці.

Які новинки у вас з"явилися?

— Є риба гарячого коптіння, яку любили наші батьки в радянські часи. Через складну технологію її перестали виробляти. У холодному коптінні дим прокопчує рибу, а в гарячому коптінні потрібен і дим, і пар.

Чим на смак відрізняється риба гарячого коптіння від холодного?

— Риба гарячого коптіння не тримається купи, вона м"яка. Ми перев"язуємо її мотузочками, щоб можна було впізнати. А холодного коптіння — туга.

Наша риба відрізняється й кольором — вона набагато світліша від іншої копченої. При коптінні не додаємо хімії, використовуємо лише деревину.

Нині на ринку багато пресервів. Чи маєте новинки?

— Місяць тому з"явилися нові пресерви "Матьє". Робимо з оселедця матьє, він має ніжний смак. У нас змінилися етикетки. Стали яскраво-синього кольору, великими літерами написано "Бріз-Т". Знизу — телефон, щоб покупець міг подзвонити та розказати, що йому сподобалося, а що ні.

На що слід звертати увагу, купуючи пресерви?

— На дату виготовлення й умови зберігання. Звичайний термін зберігання пресервів при нульовій температурі  — 30 днів.

Яку страву з риби любите?

— Наше масло з оселедця та копчену скумбрію. Завжди беремо ці страви до святкового столу. Часто робимо "форшмак" з оселедця.

Зараз ви читаєте новину «Рибу гарячого коптіння перев"язують мотузком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі