четвер, 18 вересня 2008 20:43

Ресторани в лісах Хмільника завдали збитків на 300 тисяч гривень

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу щодо незаконної передачі в оренду підприємцям ділянок лісових угідь у Березнянському лісництві при в"їзді до Хмільника. У цій санітарно-курортній зоні розташовані кілька ресторанів та кафе.

— На моє запитання на сесії Хмільницької міськради, кому належать дерева на орендованих підприємцями землях, ані міський голова Хмільника Володимир Мельничук, ані його заступник Саєнко відповіді не дали, — каже старший помічник Хмільницької міжрайпрокуратури Анатолій Багрій. — Мовляв, робота з обліку дерев не проводиться через відсутність коштів.

Багрій вважає, що обліку не робили через необізнаність або навмисне небажання.

— Дозволів на оренду ділянок лісових угідь за мого головування сесія міськради не давала, — каже мер Хмільника. Чоловік обіймає посаду з 2002 року. — У санітарно-курортній зоні є цілий каскад ресторанів та кафе, в яких ще партійні боси святкували. Так, ресторан "Віктор" збудувала Великомитницька птахофабрика, якої вже давно немає. Ми увійшли в систему продовження договорів оренди на землю в зеленій зоні Хмільника.

У Хмільницькій прокуратурі називають кілька  ресторанів-кафе в лісі, дозволи на які міськрада надавала 2003-го, 2004-го, 2006-го, 2007 року. У довгострокову оренду всупереч Земельному та Лісовому кодексам України передали чотири земельні ділянки 37-го кварталу курортної зони Березнянського лісництва. Державі завдали збитків на 300 тис. грн.

— Триває досудове слідство, ми не можемо стверджувати, хто винен, — зазначає заступник начальника управління з боротьби з організованою злочинністю у Вінницькій області Сергій Кавун. — Те, що тут є службовий злочин, це однозначно.

Зараз ви читаєте новину «Ресторани в лісах Хмільника завдали збитків на 300 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі