четвер, 30 жовтня 2008 16:32

Редьку з медом п"ють від кашлю

Вінничанка Катерина Денисенко, 36 років, відмовилася від ліків проти кашлю. Шість років вона лікує кашель чорною редькою.

— Як тільки чую, дере у горлі, дістаю з погріба редьку. Відрізаю хвостик, а ножем виколупую серединку. Дірка у діаметрі має бути 2–3 сантиметри і так само вглиб. Так, щоб чайною ложкою можна було набрати соку. Виємку можна робити і трішки менше або більше, в залежності від розміру редьки. Для того, щоб не переверталася, ставлю її в банку з вузьким горлечком. Корінчиком донизу. Всередину заливаю мед. Але не до самого краю. Через 2–3 години редька пустить сік. Якщо меду налиєте багато, суміш піде через край.

Редька з медом має постояти 3–4 години. Мед змішається із соком і набуде кислуватого присмаку.

— Цею настоянкою я лікую від кашлю і свого шестирічного сина, — каже жінка. — Суміш даю тричі на день по чайній ложці за півгодини після їжі. Собі беру вдвічі більшу дозу. Три-чотири дні попили і стає легше. Починає відкашлюватися.

Зараз ви читаєте новину «Редьку з медом п"ють від кашлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі