середа, 13 лютого 2008 17:45

Райрада блокує роботу кар"єру в Черепашинцях

Підприємство "Одестрансгідромеханізація" намагається оскаржити рішення Калинівської райради Вінниччини припинити видобування граніту в місцевому кар"єрі.

Торік "Одестрансгідромеханізація" просила дозволу на відновлення роботи гранітного кар"єру, який закрили десять років тому через збитковість. Депутати Черепашинецької сільради підтримали ідею. Підприємці закупили обладнання. Але в грудні Калинівська райрада відмовила одеситам у розробці родовища. Вважають, видобуток граніту призведе до забруднення води, яку бере зі свердловин неподалік підприємство з виробництва соків "Вінні-Фрут".

— Ми не можемо рубати голову курці, яка несе золоті яйця, — каже голова Калинівської  райдержадміністрації Олександр Мідяний, 49 років. — "Вінні-Фрут" найбільше поповнює бюджет району, збільшує обсяги виробництва. Там працює понад 1,3 тисячі людей.

Районна прокуратура перевіряє законність рішення райрадою. У депутатів не було висновків експертизи, чи дійсно роботи на родовищі призведуть до помутніння води у свердловинах "Вінні-Фруту".

Жителі Черепашинець хочуть, щоб кар"єр відновили. За словами голови сільської ради Марії Захарчук, 52 роки, з цього приводу влаштували громадські слухання.

За інформацією "ГПУ", одесити обіцяли селянам відремонтувати дороги та працевлаштувати місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину «Райрада блокує роботу кар"єру в Черепашинцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі