четвер, 10 липня 2008 16:55

П"ятирічний хлопчик збив "жигулями" жінку

Увечері 4 липня 22-річна Катерина купувала горішки у хлібному кіоску неподалік вінницького ринку "Урожай".

— Я побачила, як прямісінько на кіоск котиться біле "жигулі" й втиснуло дівчину в кіоск, — розповідає продавець 35-річна Людмила, прізвище не називає. — Зразу думала, що за рульом п"яний. Вибігла, кричу. А з машини вискочила дитина і побігла в сторону базару. Якийсь чоловік поміг відтягнути машину від ларька. Ми з ним поклали дівчину на капот і викликали "швидку".

У Катерини зламані обидві кістки правої гомілки. Їй ввели знеболювальне, наклали шину й гіпс. Зараз дівчина в лікарні, її стан стабільний. Два місяці вона носитиме апарат Єлізарова.

— Я не бачила, як на мене їхала машина, — пояснює Катерина. — Саме тоді розраховувалася за горішки.

Батьки 5-річного хлопчика з кореспондентом розмовляти відмовляються. Вони обіцяють оплатити лікування Катерини та відремонтувати кіоск.

Тепер з"ясовують, яким чином хлопчик сів за кермо і проїхав 10 м. Кажуть, його батьки торгують на ринку "Урожай". Машину паркують поряд. Можливо, дитина гралася ключами і завела авто.

— Дитина не може нести кримінальної відповідальності, — каже директор центру правозахисників учасників ДТП Володимир Черкас. — Власника машини можуть офіційно попередити і стягнути штраф. Крім того, він має оплатити лікування дівчини й матеріальний збиток кіоску.

Зараз ви читаєте новину «П"ятирічний хлопчик збив "жигулями" жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі