четвер, 28 серпня 2008 18:35

Пустоцвіт помідорів кроплять янтарною кислотою з медом

67-річна Надія Матейко із села Нова Гребля Калинівського району вирощує 125 кущів високорослих помідорів у теплиці. Має сорти: Іскар, Серце Ашхабада та Яблунька Росії.

Щоб не було пустоцвіту, садівниця радить обприскувати кущі розчином янтарної кислоти. Її продають у магазинах "Сад-город".

— На літр води взяти 150 грам перетертого часнику, настояти три дні, — пояснює Надія Матейко. — Зцідити, додати чайну ложку янтарної кислоти, розведеної гарячою водою. Кинути столову ложку меду, чайну ложку соди та два-три кристалики марганцівки. Добавити 150 грам рідкого мила, щоб розчин приліплювався до листочків. Усе перемішати та процідити через марлю.

Жінка радить кропити листя помідорів з обох боків. За кілька днів бажано обприскати розчином сироватки. Вона утворює на листі захисну плівку, через яку не потрапляють мікроби. На 10 л води треба літр сироватки.

Щотижня помідори обов"язково слід поливати теплою відстояною водою. Щоб земля біля стебла не тріскалася, навкруги посипати свіжою посіченою травою.

У середині липня слід обривати нижнє листя. Так овочі швидше достигають.

Двічі-тричі на сезон помідори бажано окроплювати мідним купоросом. Уранці можна підживлювати розчином попелу. На 10 л води беруть склянку попелу і сироватки.

Зараз ви читаєте новину «Пустоцвіт помідорів кроплять янтарною кислотою з медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі