понеділок, 04 серпня 2008 18:47

Птахокомбінат перероблятиме курей за голландською технологією

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  Працівниці ”Птахокомбінату ”Бершадський” сортують м’ясо курей у спеціальні ящики. Раніше сортувальниці все робили вручну. Тепер лише розкладають по ящиках порізане мясо.  Нова лінія по забою і сортуванні птиці — четверта в Україні. Вона коштує 23 мільйони
Працівниці ”Птахокомбінату ”Бершадський” сортують м’ясо курей у спеціальні ящики. Раніше сортувальниці все робили вручну. Тепер лише розкладають по ящиках порізане мясо. Нова лінія по забою і сортуванні птиці — четверта в Україні. Вона коштує 23 мільйони

30 липня в селі Війтівка Бершадського району на підприємстві "Птахокомбінат "Бершадський" відкрився новий цех із забою та переробки птиці. У ньому запровадили новітні голландські технології, що нададуть можливість забивати за годину 6 тис. голів птиці, за день — 48 тис.

— Це близько 100 тонн живої ваги, як маса двох залізнодорожних вагонів, — підкреслив директор птахокомбінату Іван Андрушко, 58 років. — Новий цех — це економія енергетичних та робочих ресурсів, підвищення якості обробки продукції. Ми зможемо додатково вирощувати 20 тисяч тонн м"яса в живій вазі на рік.

На територію птахокомбінату приїжджаємо зранку. Спочатку заступник директора Гафія Маринич, 49 років, показує перший з шести цехів з вирощування бройлерів. На території — шість приміщень по 25 тис. курчат у кожному. Довкола цехів на вулиці — клумби з трояндами, чорнобривцями й кавунами. Доріжки виметені начисто. Клумби обведені білим вапном.

Заходимо в один із ангарів. Білих курчат у загорожі — кілька тисяч. Уздовж приміщення — металеві труби, до них прикріплені жовті пластмасові годівниці. Із директором Андрушком ідемо з цеху з вирощування до новозбудованого цеху забою та переробки птиці.

У новому забійному цеху — шумно. У білому прозорому спецодязі стоять сортувальниці. Перед ними великі металеві посудини. Курячі туші зі стальних щипців лінії падають у них. Жінки складають м"ясо в ящики позаду себе.

— Тут на руки легше, — розказує сортувальниця Сніжана Шелест, 31 рік. — У попередньому цеху все робили вручну. Одна робітниця сортувала, інша у великих бідонах розвозила кому на порізку, а кому на тушонку, рулети.

Жінка працює на птахофабриці 10 років. Тут само трудиться її чоловік Анатолій.

— Що саме більше радує — реально вводяться нові потужності, — зауважує Василь Черній. — Не міфічно, не на словах, реально працюють люди, які вкладають гроші й отримують результат. Це єдине підприємство області, що виробляє продукцію у таких масштабах. Нові технології, впроваджені тут, відповідають стандартам Світової організації торгівлі.

Новий забійний цех побудували за 18 місяців. Зводили його власними силами, обладнання монтували представники голландської фірми-виробника. Вартість цеху — 23 млн грн. За словами директора, це власні інвестиції. Подібна лінія з забою птиці — четверта в Україні та єдина в області.

8 серпня "Птахокомбінату "Бершадський" виповнюється 28 років.

Зараз ви читаєте новину «Птахокомбінат перероблятиме курей за голландською технологією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі