пʼятниця, 30 листопада 2007 15:26

Проїзд у таксі подорожчав на дві гривні

— Ми мали це зробити, бо подорожчали бензин і експлуатація машин, — пояснює директор служби таксі "Шансон" 32-річний Олег Миронюк підвищення вартості мінімальної поїздки служб вінницького таксі. — А якщо ціна на паливо і надалі збільшуватиметься, доведеться знову піднімати тарифи.

Мінімальне замовлення таксі "Шансон" раніше було 5 грн.

— Нині проїзд на відстань до трьох кілометрів у нас коштує сім гривень, — розповідає диспетчер цієї служби Ольга. — За кожен наступний кілометр, як і раніше, додаємо по гривні.

У службі таксі "002" за виклик машини слід заплатити 3 грн, кожен кілометр поїздки коштує 1,50 грн. Раніше коштував гривню.

Вартість замовлення автомобіля на "001" залежить від марки машини та терміну її експлуатації. Мінімальний проїзд новою престижною іномаркою тут коштує 10 грн. Неновою — до 7 грн. Кілометр проїзду —  гривня.

— Кілька днів тому проїхалася з частніком, так він за заказ трохи більше 13 гривень запросив, — скаржиться 27-річна вінничанка Карина Константинець. — Ще й рота на мене відкрив, бо спитала, чого це так дорого.

У Вінниці працює майже 20 служб радіотаксі.

У Хмельницькому мінімальний проїзд у таксі в грудні збільшиться на 1–3 грн. Пов"язують це із підняттям цін на паливо і запчастини. Подорожчає на 40% оформлення машини у ДАІ.

— Два тижні тому зібралися директори міських служб таксі й вирішили піднімати ціни. Деякі служби не витерпіли і підняли минулого понеділка, — каже директор радіотаксі "068" Ігор Сторожук. — Раніше поїздка до двох кілометрів коштувала шість гривень, нині — сім. А два кілометри і більше коштує вісім гривень.

Натомість виконавчий директор служби таксі "004" Василь Никифорець не має бажання піднімати тарифи.

Мінімальний проїзд на 3 км автомобілями служби "004" коштує 7 грн. Виклик деяких таксі — 6 грн, а за кожен кілометр потрібно доплачувати по гривні.

У Хмельницькому працюють 17 служб таксі, на котрих зареєстровано майже 4 тис. автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у таксі подорожчав на дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі