четвер, 30 жовтня 2008 16:48

Проїзд Соборною зроблять платним

Через перевантаження центральної вулиці Вінниці автомобілями начальник управління транспорту 51-річний Борис Рибак пропонує зробити платним в"їзд на площу Соборну.

— У нас дублюється перевезення пасажирів трамваєм, тролейбусом і маршрутками, — говорить Борис Володимирович. — Потрібно пустити їх в обхід Соборної. А проїзд приватних автомобілів зробити платним. Бажаючих стане на 70 відсотків менше.

Такий досвід використовують у польському місті Краків. Автомобілісти можуть залишити авто на платній стоянці чи заплатити за проїзд центральною вулицею. Досвід китайців, коли в парні дні можна їздити автомобілям із парними номерами, а в інші — із непарними, для Вінниці не підходить.

— Бо наші умільці собі на кожен день номери зроблять і не поліняться щодня перекручувати, — говорить Рибак. — Кількаденний експеримент, коли по одній вулиці ми пропускали машини з чотними номерами, а по іншій — з нечотними, показав: від цього всім більше мороки. Ми відмовилися від такого.

Також Вінниця не використовуватиме досвід Європи, коли чиновники дістаються на роботу на велосипедах.

— У нас клімат не той, — розповідає Рибак. — Узимку на велосипеді замерзнути можна. І не забувайте, що "бегущий начальник в военное время вызывает панику, а в мирное — смех". Та й велосипедами зараз уже мало хто користується.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд Соборною зроблять платним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі