пʼятниця, 16 листопада 2007 07:08

Проїзд областю подорожчає з грудня

У грудні проїзд автобусами внутрішньообласного сполучення подорожчає на 20%. Квиток із Вінниці до Хмільника коштуватиме 11,22 грн замість 9,35. До найдальшого райцентру Піщанка доведеться їхати за 30 грн замість 25.

— Підвищення тарифів виправдане, — пояснює начальник облуправління транспорту Борис Рибак. — Востаннє їх підвищували у серпні 2005 року. За цей час зросли ціни і на бензин, і на продукти.

Із мільйона 780 тис. жителів області 542 тис. — пільговики. Цього року держава не компенсує перевізникам кошти на їх перевезення.

— Є такі пільговики, що катаються по десять разів на день, — зауважує Рибак. — Ми працюватимемо над тим, щоб запровадити якісь ліміти.

Нових маршрутів із грудня не відкриватимуть. Протягом шести місяців сім автобусів, що пропрацювали 20 років, замінять на нові "богдани".

Договори з 2,5 тис. перевізників в області, які користуються переобладнаними вантажними бусами, не продовжуватимуть. Їм доведеться купувати пасажирські маршрутки.

— Днями у Вінниці машинобудівний завод із Мінська презентував міський автобус МАЗ 206. У ньому 25 сидінь. Для інвалідів є спеціальна підніжка у дверях. Така машина коштує 450 тисяч гривень, — веде даліє Рибак. — Ми би радили їх перевізникам. На них дають кредити під 5 відсотків річних.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд областю подорожчає з грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі