вівторок, 06 травня 2008 18:07

Профспілки вимагають відставки Олександра Юркіна

"Голову профспілок — за ґрати!", — із такими транспарантами 1 травня вийшли на вулиці Вінниці майже 150 страйкарів профспілок. Вони висловлюють недовіру своєму керівництву, зокрема голові Всеукраїнської федерації профспілок Олександрові Юркіну.

— Він розпродав усе майно профспілок, — каже 40-річна Інна Марчук, що прийшла на мітинг. — Всі санаторії продані, путівки дають тільки блатним, а з нас щомісяця відраховують внески.

Страйкуючі заявляють, за час правління Юркіна розпродали більше майна, ніж за 10 років незалежності України. Профспілчанам пропонували підписати заяву на ім"я генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ. У ній вимагали притягнути до кримінальної відповідальності Юркіна.

— На сьогоднішній день зібрали близько 10 тисяч підписаних заяв від профспілок, — заявляє член профспілки автомобілістів 47-річний Володимир Віктюк. — Сподіваємося, після цього міліція розгляне наші скарги.

Люди бояться підписувати заяви, щоб уникнути тиску керівництва. Подібні акції пройшли в усіх містах України.

— На мітинг прийшов, а підписувати нічого не буду, — говорить Віталій, 39 років. Він не називає свого прізвища. — В тій заяві треба мєсто житєльства указувати. Хто його знає, може, серед ночі прийдуть якісь амбали й віддубасять. А як знімуть Юркіна — де гарантія, що не прийде ще хужий управитель?

Зараз ви читаєте новину «Профспілки вимагають відставки Олександра Юркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі