четвер, 10 липня 2008 15:26

Приватизація ділянки обійдеться у 500 гривень

— Як приватизувати земельну ділянку? Чи потрібно робити державний акт, і скільки це може коштувати? Я щось чула про безкоштовну приватизацію, що це таке? Хто має на неї право?

Олена Андрощук, Козятин


— Щоби приватизувати земельну ділянку, потрібно подати заяву до міської ради, — пояснює голова Спілки юристів Вінницької області Олексій Гончар, 41 рік. — У межах населеного пункту рішення про приватизацію земельних ділянок приймають селищні та міські ради. Якщо ділянка знаходиться за межами населеного пункту, потрібно звернутися до районної адміністрації.

У заяві слід вказати адресу земельної ділянки, площу та цільове призначення. Тоді звернення мають розглянути на сесії міської чи селищної рад. У відділі земельних ресурсів зроблять технічну документацію на ділянку. На її підставі селищна рада має надати рішення про видачу державного акту. Процедура оформлення обійдеться приблизно у 500 грн. Із цим рішенням людині потрібно звернутися у відділ Держкомзему. Вони виготовляють державний акт і передають його власникові. Документ потрібно зареєструвати в державному кадастрі.

— Безкоштовна приватизація — поняття суб"єктивне, — веде далі Гончар. — Це, наприклад, якщо держава безкоштовно дарує громадянину автомобіль, але це ж не значить, що й держава має виплатити гроші на навчання водити автомобілем. Так само із землею. Держава дарує людині ділянку, а оплатити послуги людина має за власний кошт.

Зараз ви читаєте новину «Приватизація ділянки обійдеться у 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі