пʼятниця, 18 травня 2007 07:03

Притуляк став другим на міжнародній олімпіаді з хімії

Десятикласник вінницької школи N34 Роман Притуляк узяв срібло на міжнародній Менделєєвській олімпіаді з хімії серед школярів, яка проходила в Мінську. Минулої суботи батьки, класний керівник та 15 однокласників зустрічали Романа на вінницькому вокзалі.

— У Білорусії мобілку не брав, тому ні батьки, ні знайомі не знали, що я став срібним призером, — каже школяр.

Доки ми розмовляли з Романом у шкільному коридорі, руку йому потисли з десяток однолітків. Дівчата перешіптувалися. Через це хлопець трохи комплексує. Коли цікавлюся, чи має дівчину, червоніє.

Роман — єдина дитина Притуляків. Його мати Тетяна працює в бібліотеці Політехнічного університету, тато Анатолій — на заводі тракторних агрегатів. Два роки тому Роман узяв друге місце в телепроекті "Найрозумніший". Потім на всеукраїнській олімпіаді виборов поїздку до Мінська. На три місяці директор школи дозволила йому відвідувати уроки в вільному режимі. Хлопець консультувався з викладачами педуніверситету, шукав літературу в бібліотеках та Інтернеті. В Мінську розв"язував завдання з вузівської програми.

— Я сам даю собі раду. Батьки в мої справи не лізуть, — розповідає школяр. — Майбутню професію вибиратиму сам. Працювати в Україні не хочу. Бачите, яка в нас ситуація. То одне, то інше. За кордоном, особливо в Європі, спокійніше. І грошей за розум платять більше.

У Мінську Романа вразила чистота вулиць та велика кількість новобудов.

На олімпіаді змагалися учні 16 країн.

Зараз ви читаєте новину «Притуляк став другим на міжнародній олімпіаді з хімії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі