пʼятниця, 21 березня 2008 18:15

Прикраси стають скромнішими

  Директор ювелірного підприємства ”Діадема” Григорій Дерун: ”Уже нікого не лякає з першого погляду дивне поєднання сталі, алюмінію та діамантів. Це світові тенденції”
Директор ювелірного підприємства ”Діадема” Григорій Дерун: ”Уже нікого не лякає з першого погляду дивне поєднання сталі, алюмінію та діамантів. Це світові тенденції”

Масивні персні та кулони з кольорового напівдорогоцінного каміння будуть надалі все популярнішими, вважає директор ювелірного підприємства "Діадема" 40-річний Григорій Дерун.

Які новинки пропонують ювеліри?

— Зараз використовують у прикрасах нестандартні матеріали, — каже він. — Дорогоцінні породи дерева, шкіру, цінне хутро типу норки, білки. Уже нікого не лякає з першого погляду дивне поєднання сталі, алюмінію та діамантів. Це світові тенденції. Навіть відомі ювелірні дома намагаються привернути увагу клієнтів за допомогою чогось незвичного.

Хто цікавиться такими виробами?

— Люди, які цінують красу й задум митця, а не вкладають гроші в дорогоцінний метал. Ціна золота, срібла, платини постійно зростає. Тому ювеліри роблять об"ємні, але легкі вироби. Важке кольє можуть не купити. Воно буде задорогим. Тому застосовують технології дуття, використовують алюміній, мідь.

Нині вже не популярні пишні кольє, багаті браслети. Жінкам немає куди їх вдягати. У нас усе менше пишності в житті. Тому прикраси стають скромнішими, придатними для буднів.

Який мінімальний набір прикрас слід мати сучасній жінці?

— Кожна повинна мати обручку. Це найкраща й найпотрібніша річ. Усе інше — за бажанням. Раніше вважали, що блондинкам підходять червоне та блакитне каміння, а брюнеткам — коричневе та зелене. Тепер усе залежить від смаків клієнтки.

Досі панувала думка, що масивне кольорове напівдорогоцінне каміння обирають літні жінки. Доживши до такого віку, в них з"являється вишуканий смак і розуміння краси. Зараз такі ювелірні вироби цінують і дівчата. Це стає модним. Камінці сприймають як оберіг. Бачив навіть, як дитина 12–13 років тягнула матір за рукав і показувала прикраси, які вона хотіла б носити.

Зараз ви читаєте новину «Прикраси стають скромнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі