четвер, 05 лютого 2009 20:38

Пральку з накопичувальним баком підключають у хаті без водогону

— У нас є ще радянська машинка, вона тільки пере, полоскати йдемо в річку, — каже 45-річний Микола Мельник із села Селище Тиврівського району. — Щотижня стірка як собитіє. Зранку починаємо гріти воду, замочувати. Жінка жаліється, що в неї крутить пальці.

Мельники вирішили придбати пральну машинку-автомат із накопичувальним бачком для води. Її розробили спеціально для села, де нема водопроводу.

— Стіралку шукали кілька місяців, — говорить чоловік. — Ніде не було. Пральку з додатковим накопичувальним баком робить тільки фірма "Ґорєньє". Завозять їх рідко.

Мельник через магазин замовив машинку. Чекав місяць.

— Їх привозять під замовлення зі Словенії, — розповідає продавець магазину Сергій Вознюк, 32 роки. — Купують їх нечасто, через високу ціну.

Машинка розрахована на 6 кг білизни. Із правого боку стоїть накопичувальний бак. У нього можна залити 92 л води.

— Бачок великий. На прання та полоскання витрачається 62 літри. Після прання воду зливають у каналізацію або у відро, — пояснює Вознюк.

Машинка має такі самі функції, як і машини-автомати: попереднє прання дуже забруднених речей, прання делікатних тканин, речей із бавовни, вовни, синтетики. Вода нагрівається до +40 або +60°C.

— Оце буде жінці подарок, — потирає руки Микола Мельник. — Машинка обійшлася в 3200 гривень. Мені ще скидку зробили 15 відсотків.

Машина має 600 обертів і в ній немає функції "швидкого прання". На пральку дали 3-річну гарантію.

Зараз ви читаєте новину «Пральку з накопичувальним баком підключають у хаті без водогону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі