четвер, 03 липня 2008 20:13

Потужність витяжки можна вирахувати самостійно

Автор: фото Інна СМІТЮК
  23-річний Валерій Рибачук перевіряє справність витяжки у квартирі
23-річний Валерій Рибачук перевіряє справність витяжки у квартирі

Вінничанин Олександр Швець, 54 роки, вирішив облаштувати власну відремонтовану кухню у трикімнатній квартирі меблями із вбудованою технікою. Пояснив, що це дасть можливість збільшити вільний простір.

— Оце син надумав одружуватися. Захотів обновити інтер"єр так, щоб місця вільного було більше. Почав із кухні, сам зробив євроремонт.

Насамперед чоловік вирішив купити витяжку — щоб у кухні не було запахів та кіптяви.

— Слід підрахувати об"єм кухні та помножити отриману цифру на 15. Це й буде оптимальна продуктивність витяжки, за умови, що її вмонтовано на відстані 65–85 сантиметрів від робочої поверхні плити, — пояснює продавець 29-річний Олександр Молчанов. — У продажу маємо моделі із продуктивністю від 170 до 2500 метрів кубічних на годину та більше.

Витяжки виготовляють із нержавіючої сталі, алюмінію чи загартованого тонованого скла. Нині найпопулярніші — нержавіючі.

Сучасні витяжки оснащують електронним перемикачем швидкостей. Він підвищує продуктивність, якщо раптом на плиті щось підгоріло.

Витяжку слід вмикати одночасно із плитою і вимикати за 10 хв. після приготування їжі.

— Моделі вітчизняного виробництва коштують недорого, але за дизайном поступаються італійським чи німецьким. Імпортна витяжка обійдеться як мінімум у 250 гривень, а ціни на найкращі зразки сягають за 2500, — додає Олександр Молчанов. — Китайські витяжки "Піраміда", "Вента-Люкс" тощо коштують від 500 гривень. У порівнянні із ціною, їх якість задовільна.

За допомогою гофротруби витяжку зазвичай відводять до вентиляційної шахти, яка є в будь-якій квартирі. Якщо вентиляція відсутня, то витяжку підключають у режимі рециркуляції, але в такому випадку потрібні додаткові вугільні фільтри. Продають їх окремо, коштують 50 грн.

Гарантію на витяжки дають на рік із моменту установки.

Зараз ви читаєте новину «Потужність витяжки можна вирахувати самостійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі