понеділок, 17 грудня 2007 18:53

Попит на живі ялинки зменшується

Цього року Калинівське лісництво Вінницького лісгоспу планує продати тисячу ялинок і заробити на цьому 21 тис. грн. Гроші витратять на посадку нових дерев.

— Зараз важко продати таку кількість живих дерев. Попит зменшився. Більшість людей віддають перевагу штучним ялинкам, — каже помічник лісничого Калинівського лісництва Василь Кривий, 53 роки. — Торік одесити закупили тисячу сосонок, а раніше по 6–8 тисяч штук брали. Ще й конкуренти перебивають торг. Привозять ялинки з Прикарпаття і дешевше продають.

Цьогоріч за живими ялинками до лісництва ще не зверталися.

— Будемо самі телефонувати клієнтам, — продовжує Кривий. — Торік продали лише 200 штук ялинок на 500 гривень. За радянських часів продавали по 15 тисяч!

Калинівське лісництво — найбільше в районі господарство, що вирощує ялини на продаж. На 3 га мають 15 тис. дерев. Цього року калинівська ялинка до 1 м коштує 20 грн, до 2 м — 30 грн, до 4 м — 70. Це на 10 грн дешевше, ніж торік.

Високі чотириметрові ялинки часто купують магазини, ресторани, дитсадки, школи. В області є лісництва, що живуть лише з торгівлі ялинками.

Зараз ви читаєте новину «Попит на живі ялинки зменшується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі