пʼятниця, 17 серпня 2007 07:04

Помер брат голови обласної ради Дмитро Заболотний

 

51-річний Дмитро Михайлович Заболотний у суботу 4 серпня поїхав перевірити ставок, який орендує в селі Голдашівка Бершадського району. Там скупався. Наступного дня гуляв на весіллі в рідних. У понеділок увечері йому стало зле.

— Думав, що підхопив грип. Сильно боліла голова, підвищилася температура, — каже товариш Дмитра Михайловича, начальник оргвідділу Бершадської райради Петро Гоцуляк, 57 років.

В обласній лікарні встановили, що Заболотний заразився лептоспірозом. Очевидно, інфекцію підхопив у ставку. У ніч на 10 серпня його не стало.

Народився Дмитро Михайлович у селі Кидрасівка Бершадського району. Закінчив Миколаївський суднобудівельний технікум, Київський економічний університет. Працював начальником цеху на "Криворіжсталі". У Бершадь повернувся 11 років тому.

Дмитро Заболотний був засновником бершадської фірми "Стар" із ремонту сільгосптехніки та співвласником місцевого машинобудівельного заводу. П"ять років очолював бершадський футбольний клуб "Нива". Вклав власних 870 тис. грн у будівництво стадіону зі штучною травою.

— Без футболу він жити не міг. Мав звання майстра спорту, — каже Гоцуляк. — У Кривому Розі грав при заводському клубі. Вболівав за місцевий "Металург" та київське "Динамо".

У 2005-му організована Заболотним дитяча футбольна команда посіла на всеукраїнському чемпіонаті перше місце.

— За свої гроші цього року хотів відкрити дитячу футбольну школу з двома штучними полями, — додає президент федерації футболу Вінниччини Ігор Гатауллін.

Разом із дружиною Дмитро Михайлович жив у Бершаді у двоповерховому будинку. Збудував його після переїзду з Кривого Рогу. Доньки, 22-річна Люба та 27-річна Ольга, живуть у Вінниці.

Поховали Дмитра Заболотного на кладовищі села Агрономічне під Вінницею. Поминали в їдальні агроуніверситету.

Голова облради Григорій Заболотний старший за рідного брата на чотири роки. Вони одружені з рідними сестрами.

Зараз ви читаєте новину «Помер брат голови обласної ради Дмитро Заболотний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі