четвер, 31 липня 2008 19:01

Поліклініку на Першотравневій розвалили

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  Лікар вінницької поліклініки №2 у дворі будівлі, яка є пам’яткою архітектури всеукраїнського значення. Чоловік не назвав свого прізвища, лише зазначив: ”Що ви фотографуєте, зрушень ніяких немає”
Лікар вінницької поліклініки №2 у дворі будівлі, яка є пам’яткою архітектури всеукраїнського значення. Чоловік не назвав свого прізвища, лише зазначив: ”Що ви фотографуєте, зрушень ніяких немає”

Вінницька міськрада планує розірвати договір із фірмою "Деметра". Протягом трьох років вона не звела обіцяного комерційного лікувально-діагностичного центру на місці аварійного корпусу поліклініки на вул. Першотравневій.

Аварійну будівлю мерія передала в оренду 2005 року. Підприємство обіцяло зберегти фасад. Однак не лише не зберегло його, а й залишило від корпусу руїни.

— У договорі "Деметра" зобов"язувалася створити на базі будівлі лікувально-діагностичний центр, — каже головний лікар міської поліклініки N2 Олександр Максимчук, 52 роки. — Фірма мала надати поліклініці благодійну допомогу у вигляді капітального ремонту флюорографічного кабінету. Допомоги не надали

Зданий в оренду корпус — пам"ятка архітектури всеукраїнського значення.

— Там зруйнували все, що руйнується, — веде далі лікар. — Залишили стіни. У такому стані будівля стоїть уже рік. У дворі груди будівельного сміття.

Торік у березні за розпорядженням міського голови створили комісію, яка вивчала цю проблему.

— Опрацьовуються механізми розірвання договору, — коментує ситуацію начальник управління охорони здоров"я Вінницької міської ради Тамара Васильчук, 52 роки.

Поки подальша доля будівлі невідома.

Будівлю називають будинком міщанки Поплавської

— Думка медпрацівників буде одною — залишити будівлю під медичні потреби, — переконаний Максимчук.

Як один із варіантів головний лікар бачить розміщення тут міського центру променевої діагностики з флюорографічним кабінетом, рентген-діагностичним і мамографічним апаратом, стоматологічним рентген-апаратом, комп"ютерним і магнітно-резонансним томографами. При площі будівлі у 820 кв. м розмістити це цілком можливо. У підвалі пропонують створити соляну шахту.

Будівлю поліклініки в архітектурних описах Вінниці називають будинком міщанки Поплавської. Жінка жила тут із родиною до революції 1917 року.

Зараз ви читаєте новину «Поліклініку на Першотравневій розвалили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі