четвер, 07 серпня 2008 19:29

Пофарбований дах сохне добу

56-річний вінничанин Георгій Паламарчук живе в будинку з бляшаним дахом. Вирішив пофарбувати його в коричневий колір.

— Треба це робити літом, щоб краска бистро сохла. Перше почистю дах від іржі та моху, — ділиться Георгій. — Як висохне, то за день буду красити. Маляра наймати не буду. Зекономлю 200 гривень.

Якщо дах пофарбувати масляною фарбою для підлоги, — він швидко полущиться. Для дахів продають спеціальну фарбу. У вінницькому магазині чоловік купив фарбу "Панцир" київського лакофарбового заводу. Вона підходить для всіх видів дахів.

Фарба зеленого, червоного та синього кольорів продається в металевих банках по 10 л. Коштує 300 грн. Її вистачить на 100 кв. м покриття.

Продавці кажуть, достатньо наносити лише один шар фарби. Для цього використовують валик, щіточку чи розпилювач.

Перед покраскою дах бажано прооліфити чи поґрунтувати

— Для економії перед покраскою дах бажано прооліфити чи поґрунтувати, — каже продавець калинівського магазину "Зебра" Галина Тарасюк, 33 роки. — Головне, щоб фарба була не густа, але й не рідка. Бо густа погано лягає на метал, а рідка — розтікається.

Фарбу для цинкових поверхонь робить "Дніпропетровський лакофарбовий завод". Банку фарби 2,5 кг у калинівському магазині пропонують за 33,5 грн. Ґрунтовку, вагою 2,8 кг, продають по 42,5 грн.

Продавці радять фарбувати дахи влітку, коли тепло. Пофарбована поверхня сохне добу при температурі +20°С.

Нові листи цинку фарбувати не варто. Залізо має постояти хоча б рік, щоб його покриття трохи окислилося. Потім іржу треба зачистити металевою щіткою і змити водним розчином засобу від іржі. Вже тоді можна заґрунтувати й фарбувати. Фарбу, що полущилася, теж зчищають.

Зараз ви читаєте новину «Пофарбований дах сохне добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі