субота, 06 жовтня 2007 07:09

Плодосховище на 100 тонн яблук будують під Ладижином

У господарстві біля Ладижинського водосховища будують плодосховище на 100 т яблук. Цього тижня його накривали дахом. Будівлю ще мають оснастити холодильними установками.

— Обладнання встановлюємо тільки тепер, бо довго будували коробку. З холодильником яблука краще зберігаються, — говорить керівник господарства Вадим Грязнов, 69 років. — Після збору їх швидко охолоджують до температури сховища, а потім у самому приміщенні підтримують постійну температуру.

Зараз у саду Вадима Грязнова на 15 га близько 10 тис. дерев. Яблука вирощують не на переробку, а на продаж. Це переважно зимові сорти — "Ґольденрезистенд", "Флорина", "Айдерет". Достигають вони з жовтня.

— Роботи зараз — море! — каже Грязнов. — Жалко, у добі не сорок вісім годин. У нашій справі погода вирішує все. Торік восени раптом випав сніг, як ми яблука збирали.

Цього року в господарстві посадили яблуні за голландською технологією. Дерева будуть рости лише до 2–3 м. Для цього їх підрізатимуть. Так легше збирати яблука. На 1 га зможуть рости до 2–3 тис. дерев. У традиційних садах їх близько 700.

Господарство Вадим Грязнов засновував у 1992–1993 роках. Не мав ніякого стартового капіталу. Наважився взяти кредит для закупівлі необхідної техніки. Гроші повернув із відсотками.

Зараз ви читаєте новину «Плодосховище на 100 тонн яблук будують під Ладижином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі