Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 18:20

Плату за паї можна збільшити

"Читала, що за минулий рік людям, які здавали свої паї в оренду, по Вінницькій області доплатили 100 мільйонів гривень. Поясніть конкретніше, кому доплатили і як отримати цю доплату нам?"

Запитує Лідія Туровська із села Суботівка Могилів-Подільського району.

— Раніше у договорах зазначали, що за оренду паїв мають платити 1,5–2 відсотки, — пояснює 41-річний Олексій Гончар, голова спілки юристів Вінницької області. — 2008-го встановили орендну плату на рівні 3 відсотків. Лише торік за сприяння обласної влади всі ці договори привели у норму і переписали у відповідності до указу президента. У зв'язку з підвищенням відсоткової ставки вдалося повернути людям близько 100 мільйонів гривень. Селяни, які мали меншу орендну ставку, отримали більше коштів. Зараз найвища орендна плата у Хмільницькому районі, там господарство платить 5 відсотків за паї. Підняти відсоткову ставку по договору оренди можна громадою на загальних зборах. Люди повинні звертатися з проханнями до обласної влади. Якщо звернення обґрунтоване, влада звернеться на підприємство з проханням підвищити відсоткову ставку.

Зараз ви читаєте новину «Плату за паї можна збільшити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути