середа, 02 квітня 2008 17:43

Після нападу грабіжника поштарка Світлана Кочик не може працювати

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Світлана Кочик у своєму будинку в місті Полонне на Хмельниччині. Каже, що після нападу змінилося все її життя. Жінка живе в постійному страху, боїться виходити на вулицю
Світлана Кочик у своєму будинку в місті Полонне на Хмельниччині. Каже, що після нападу змінилося все її життя. Жінка живе в постійному страху, боїться виходити на вулицю

Два тижні тому відбувся суд над 37-річним Олександром Омельченком. Торік 13 вересня в місті Полонне на Хмельниччині він напав на поштарку 43-річну Світлану Кочик. Чоловіка засудили на чотири роки й зобов"язали виплатити потерпілій 6 тис. грн компенсації. Омельченко подав апеляцію.

— Я досі не можу оговтатися, — каже Світлана. — Продовжили лікарняний до кінця квітня.

Був початок першої дня, — згадує жінка. — У мене приватний сектор у віддаленому районі міста. Я поклала газету в першу хату. Бачу, стоїть якийсь чоловік із велосипедом. Пройшла повз нього. А далі вже нічого не помню.

Нападник зламав жінці ніс, пошкодив ліву очницю. У потерпілої струс головного мозку. На черепній кістці лікарі виявили тріщину. Медики визначили: тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Міліціонери затримали нападника за два місяці. Ним виявився неодноразово судимий Олександр Омельченко з Новограда-Волинського на Житомирщині.

На суді чоловік розповів, що того дня приїхав до Полонного купити сервіз. У містечку працює фарфоровий завод. Омельченко зустрів чоловіка, який пообіцяв придбати посуд у знайомої. Гроші забрав, а сам зник. Аби повернути кошти, Олександр вирішив напасти на поштарку.

Омельченко каже, що вдарив Світлану Кочик рукою. Жінка впала, знепритомніла. Він вирвав у неї сумку. Коли поштарка почала приходити до тями, чоловік ударив її вдруге.

— Світлана Кочик працювала в нас більше п"яти років, — розповідає начальник цеху хмельницької дирекції "Укрпошти" Марія Пєтухова. — Гарно ставилася до своїх обов"язків. На неї не було жодних скарг.

Нападник забрав сумочку, у якій було 3683 гривні, та її мобільний телефон. Після нападу в Світлани під очами були такі гематоми, що вона не бачила.

Потерпіла розійшлася з чоловіком 17 років тому. Нині живе з матір"ю та 22-річною донькою Катею. Та одружена, працює медсестрою в Полонській райлікарні.

— Працювати я зараз не можу, — каже поштарка. — Постійно болить і крутиться голова. А треба ж сісти на велосипед. З тих пір у мене остався страх. Здається, що за мною хтось іде. Я навіть увечері на вулицю боюся вийти. А колись ледь не вночі пенсію розносила. Він-от подав на апеляцію, йому строк скосять. Чи, може, відсидить і вийде на свободу. А я так і залишуся на все життя інвалідом — без здоров"я і роботи.

Зараз ви читаєте новину «Після нападу грабіжника поштарка Світлана Кочик не може працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі