пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Підтяжки обличчя рекомендують робити після 45 років

54-річна вінничанка Елеонора Городецька вдруге зробила підтяжку обличчя. Перша спроба була невдалою. Залишилися рубці. Оперували жінку в Нью-Йорку.

Пластичний хірург Вігєн Товмасян, 40 років, із вінницької приватної клініки погодився переробити операцію.

Городецькій зробили кругову підтяжку обличчя та верхніх повік. Таку операцію роблять під загальним наркозом. Вона триває від 3 до 5 год.

— Спочатку ми обколюємо обличчя спеціальним розчином, щоб оперувати безкровно. Шкіру відшаровуємо від нижніх тканин до кута очей, носа, рота й повністю від підшкірних м"язів шиї, — розповідає керівник багатопрофільної клініки Вігєн Товмасян. — Потім шкіру підтягуємо й обточуємо те, що непотрібно. У непомітних місцях накладаємо підшкірний шов. Зверху — асептичний пластир.

Наступного дня пацієнт ходить без пов"язки. Лікар показує фото до та після операції Городецької. У пацієнтки немає набряків та гематом. Жінка на другий день не просила знеболювального.

Ефект зберігається вісім-десять років

Обличчя після операції формується протягом двох місяців. Ефект зберігається вісім-десять років при правильному догляді за шкірою.

Вігєн Товмасян оперує під мелодію народного армянського інструмента дудук. Каже, ця музика допомагає пацієнтам розслабитися. Вони згадують найкращі моменти життя.

Найчастіше вінничанки хочуть підтягнути верхні повіки. Така операція коштує майже 1 тис. грн. Кругова підтяжка обличчя обійдеться у 8–10 тис.

— Бажано робити підтяжки тим, кому є 45 років, — продовжує Товмасян. Він лікар першої категорії, кандидат медичних наук. — Людина на 10–15 років молодшає. Буде їй 60, а виглядатиме на 40 років.

Елеонорі Городецькій на вигляд 35 років. Насправді — 54.

Товмасян зазначає, що багатьом пацієнтам не варто робити пластичні операції. У них гарні форми. У жінок із віком з"являється комплекс, що чоловіки не звертають на них уваги.

— Їм хочеться бути гарними, — пояснює. — Собі щось внушають. Пластичні операції не важкі, але мають багато нюансів, на відміну від мікрохірургічних втручань. Це пересадка сухожилля, нервів, корекція кісток. Якщо не знати деталі, операція буде зроблена невдало. Багато пацієнтів звертаються на переробку.

Зараз ви читаєте новину «Підтяжки обличчя рекомендують робити після 45 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі