пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Підтоплена Параскеєвська церква потребує ремонту

Липнева повінь у Могилеві-Подільському на Вінниччині підтопила Параскеєвську церкву та Миколаївський собор. Їх називають пам"ятками національного значення. На ремонт церкви необхідно 320 тис. грн, собору — 122 тис.

— Ці пам"ятки архітектури і містобудування на балансі міської ради. Ми зробили кошториси на ремонтні роботи, тепер чекаємо грошей. Коли вони надійдуть — ніхто не знає, — каже виконувач обов"язків начальника відділу культури і туризму Могилів-Подільської міськради Оксана Янушкевич, 37 років. — Добре, що на п"ять закладів культури дали мільйон 591 тисячу гривень. Нині відновлюють художню школу, юнацьку бібліотеку та міський парк. Ремонтують музичну школу та Будинок творчості. Їх звели наприкінці XIX століття. У будівлі музшколи жив городничий Хаджі з родиною. А у теперішньому Будинку народної творчості — його челядь.

У Могилеві від стихії постраждали чотири будинки, які мають статус пам"яток культури місцевого значення. Їх відновлюватимуть комерційні структури, що орендують там приміщення.

Дощі пошкодили також церкви у селах Тропова, Слобода-Яришівська та Сугаки Могилів-Подільського району. Ці храми називають пам"ятками культури місцевого значення.

— На культові споруди держава дає кошти, лише якщо це архітектурні пам"ятки, — пояснює заступник начальника відділу у справах релігії Вінницької облдержадміністрації 33-річний Петро Кирилішин.

Зараз ви читаєте новину «Підтоплена Параскеєвська церква потребує ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі