четвер, 11 грудня 2008 15:08

Під скляною підлогою можна розмістити акваріум

Під скляною підлогою можна розмістити акваріум

Вінничанка Ірина Панчук робить у квартирі ремонт. Жінка об"єднує вітальню та кухню. До останньої хоче приєднати частину лоджії.

— Між кухнею та вітальнею поставимо барну стойку, — каже Ірина, 35 років. — Посеред кімнати на підлозі зроблю акваріум. Бачила такі штучки в Європі, дуже ефектно.

Стару підлогу Панчук зніме. Зробить цементну стяжку, покриє самовирівнювальною сумішшю. Тоді покладе ламінат.

— Сусіди, як узнали, що ми хочемо робити акваріум у підлозі, на мене налетіли, — сміється жінка. — Почали погрожувати, як вода протече до них, ми платитимемо за весь ремонт. Але такий акваріум абсолютно безпечний.

Для поверхні акваріума жінка замовила спеціальне загартоване скло.

— Майстри виготовляли його місяць, — говорить. — Воно проходить кількаразову обробку, тоді скло склеюють між собою за допомогою спеціальної плівки в дуплети або триплети й лише тоді монтують у підлогу. Товщина десь зо три сантиметри. На третій поверх метрову пластину заносили четверо дужих чоловіків.

Місце під акваріум встелили плівкою. Із тонкого скла зробили стінки ємності, налили туди води. Зверху поклали захисну плиту.

— Годувати рибок можна через віконечко, його зробили в дерев"яному паркеті. Відкривається за допомогою кнопки, — пояснює Ірина. — Дно всипала ракушками, поставила штучні водорості, дзеркало. Внизу підключили підсвітку. Виглядає оригінально. Для генеральної чистки потрібно буде знімати верхню пластину підлоги.

1 кв. м скляної підлоги коштує більше як 3000 гривень.

— Найчастіше її замовляють кафе та готелі, — зазначає директор магазину "Скло в інтер"єрі" Юрій Томашевський. — Часто роблять скляну підлогу у ванній. Під неї викладають різноманітні картинки з морських камінчиків, мушель. Часто під низ кладуть дзеркала.

— Он у новому готелі біля Могилева-Подільського монтують скляну підлогу, а під низ виклали макет міста, — веде далі. — Гарно вийшло. На макеті видно всі вулички й будиночки, як справжні. Ніби ходиш по зменшеному місту.

Скло для підлоги проходить спеціальне загартування. По поверхні можна ходити на шпильках.

— На скляну підлогу в нашому магазині впав гранітний камін, а на ньому не лишилося жодної тріщини, — показує на скляну підлогу із дзеркалом знизу Томашевський. — Під скляну поверхню монтують лампочки, зверху встановлюють датчики руху. Заходиш у кімнату, а лампочки по черзі починають вмикатися. Або вмикається вся підлога. Можна поставити кольорові лампи.

Найоригінальнішим замовленням став балкон зі скла.

— Робили лоджію на дев"ятому поверсі, — згадує Юрій Томашевський. — Замість балконної панелі встановили прозоре скло, стіни теж зі скла. Виходиш на балкон, як у пропасть. Там же того скла не видно, таке враження, що впадеш. Чесно скажу, то зрєліще не для слабонєрвних.

Чоловік зауважує, що зі скла не варто робити всю підлогу:

— Основний недолік, що воно холодне. Нічим не обігрієш. Зі скла варто робити лише клаптики.

Зараз ви читаєте новину «Під скляною підлогою можна розмістити акваріум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі