середа, 19 грудня 2007 16:24

Під Нетішином перероблятимуть сміття

За 6 км від міста Нетішин на Хмельниччині компанія "Україна-Австрія" побудує сміттєпереробний комплекс потужністю 650 т на добу.

— Найоптимальніше розташувати його поряд із діючим сміттєзвалищем, — вважає мер міста 54-річний Олександр Смишляєв.

Щодня з Нетішина вивозять 112 куб. м сміття. Звалище площею 3 га майже заповнене. Цього року там чотири рази гасили пожежу.

Сміттєпереробний комплекс обслуговуватиме територію в 65 км. Свої смітники зможуть ліквідувати сусідні міста: Славута, Шепетівка, Ізяслав, Острог, Гоща, Здолбунів. Згодом комплекс перероблятиме відсортоване сміття.

Нетішин збудували для працівників Хмельницької атомної електорстанції. Раніше місцеві чиновники домовилися з "Енергоатомом" про розширення звалища. Це коштувало б 30 млн грн. Міський голова каже, що тепер атомщики підтримують ідею будівництва сміттєпереробного комплексу.

На проект потрібно 50 млн євро. Більшу частину коштів надасть австрійська сторона. Решту міська влада сподівається отримати від "Енергоатома". Затрати мають окупитися за п"ять років.

Здати комплекс "під ключ" планують 2010-го.

Зараз ви читаєте новину «Під Нетішином перероблятимуть сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі